Topic outline

  • HERKÄLLÄ KORVALLA PAIKALLISISTA TARPEISTA JA TOIVEISTA

   Kansalaisopisto on kuntien oma paikallinen palvelu. Tavoitteemme on tuoda harrastusmahdollisuudet, opetus ja oppiminen niin lähelle ihmisiä kuin mahdollista. Kuntalainen voi myös vapaasti etsiä itselleen sopivat harrastukset naapurikunnan alueelta.

   Kynnystä osallistua madaltavat alennetut minimiosallistujamäärät kunnissa ja syksyisin jaettavat opintosetelit. Lainsäädäntö ja valtionapu puolestaan takaavat itsemääräämisoikeuden sisältöjen suhteen. Kansalaisopisto voi järjestää sellaista tarjontaa, jota kunnat ja kuntalaiset haluavat, kunnan tai kylän opiston käyttöön antamissa tiloissa. Siksi kuuntelemme tarjonnan suunnittelussa tarkkaan kuntia ja kuntalaisia. Esitetyt toiveet otetaan huomioon ja itse kursseilla opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä ja miten opiskellaan.

 • ***

  • Opisto ja muut kansalaisopistot

   Olemme Suomen kuudenneksi suurin kansalaisopisto.

   > Lue lisää

    

   Opisto kuntien lähipalveluna

   Seutusopimus takaa jatkuvuuden omaehtoiselle opiskelulle ja harrastamiselle omalla paikkakunnalla.

   > Lue lisää

    

   Opisto ja sen ylläpitäjä

   Kansalaisopisto on hallinnollisesti osa Joensuun kaupungin koulutuspalveluja.

   > Lue lisää

    
 • ***

  MITEN SEURAAMME TOIMINTAA

  Arvioimme tuloksellisuuttamme tasapainotetun tuloskortin avulla. Tarkastelemme toimintaamme seuraavista näkökulmista: > Lue lisää

  MITÄ OPISKELIJAT AJATTELEVAT MEISTÄ

  Kurssiarviointi on osa vaikuttavuutemme ja asiakastyytyväisyyden arviointia. Vuosittain arvioitavat teemat ovat opiskelijoiden oppiminen ja opiskelun muut vaikutukset (pysyvä teema) sekä kurssisuunnittelu, laatu ja ohjaus.  > Lue lisää

 • ***

  OPISTON HISTORIA

  • Joensuun seudun kansalaisopisto syntyi 2.1.2006, kun Enon, Joensuun, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran sekä Kontiolahden, Liperin, Polvijärven ja Outokummun omat kansalaisopistot lakkautettiin ja yhdistettiin uudeksi seutuopistoksi. Joensuun vapaaopisto oli jo vuodesta 2001 järjestänyt kansalaisopistotoiminnan Pyhäselän kunnassa. Kuntaliitosten jälkeen Joensuun seudun kansalaisopisto toimii viiden kunnan alueella Joensuussa, Kontiolahdessa, Liperissä, Polvijärvellä ja Outokummussa.

   Joensuun vapaaopisto

   1920-2005

    > Lue lisää

   Outokummun työväenopisto

   1947-2005

   Enon kansalaisopisto

   1965-2005

   > Lue lisää

   Liperin kansalaisopisto

   1968-2005

   > Lue lisää

   Kontiolahden kansalaisopisto

   -2005

    

   Pyhäselän kansalaisopisto

   -2001

   Polvijärven kansalaisopisto

   -2005

    

Skip NavigationSkip TeräsvuorisäätiöSkip OPISKELIJAPALAUTE

Kuntien sivut: Joensuu | Kontiolahti | Liperi | Outokumpu | Polvijärvi